logo

Infovallbé Setembre

Data de publicació: 07/10/2024

Document PDF

ACTUALITAT JURISPRUDENCIAL

ACTUALITAT NORMATIVA

ÚLTIMA HORA

“La Comissió Europea qualifica la baixa productivitat laboral a Espanya com a un 'problema endèmic'": La productivitat laboral per hora treballada a Espanya continua per sota de nivells prepandèmics, allunyant-se de la mitjana de la resta dels Estats Membres.

“Màxim històric de dimissions: les renúncies laborals han augmentat gairebé un 80% des de l'any 2021": Un total d'1,38 milions de persones han deixat la seva feina enguany, respirant un nou rècord.

“L'envelliment laboral limita l'accés dels joves al mercat de treball": L'envelliment de la força laboral ha disminuït les oportunitats pels joves, perdent aquesta importància a les empreses, segons un informe recent de l'INE.

“La bretxa salarial entre homes i dones persisteix tot i l'increment general de sous": El salari mitjà brut anual per persona treballadora a Espanya va ser de 26.948,87 euros al 2022, un 4,1% més que l'any anterior, però els homes van guanyar de mitjana fins a 29.381,84 euros, mentre que les dones només van arribar als 24.359,82. 

“Desprotecció d'aquelles persones treballadores amb adaptació de jornada per a la conciliació de la vida laboral i familiar a causa de 'l'error' en la Llei de Paritat": Des de l'entrada en vigor de la Llei el passat mes d'agost, sembla que s'ha eliminat aquest supòsit entre els considerats com acomiadaments nuls objectius (55 ET), ja que de moment no s'ha publicat cap esmena ni s'ha corregit el que sembla un 'error' legislatiu. Tot i això, cal continuar extremant les precaucions en plantejar-se l'acomiadament d'una persona amb adaptació de jornada donada la jurisprudència actual.

"Augment en les ajudes de l'Estat per poder fer front a les pensions": La Seguretat Social ha rebut un finançament de 30.399 milions per poder procedir al pagament de les pensions, el qual suposa gairebé el 70% dels ingresos pressupostats per a aquest exercici. 

ELS PROFESSIONALS DE VALLBÉ, AQUEST MES A…

“Cursos de formació continuada": Formació impartida per Sira Gómez Vilella, al Postgrau de l'Escola Pràctica Jurídica de l'iCAB i al Doble Grau de Dret i Relacions Laborals de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
 
"Aspectes pràctics en la tramitació d'expedients d'estrangeria": Assistència de Carlos Villrino Moreno a aquesta jornada organitzada per l'iCAB, duta a terme el passat 18 de setembre de 2024. 
 
"XXXIV Jornades catalanes de Dret Social": Assistència de l'Alda Mumbrú López, la Mireia Sanromà i Aguilar i la Begoña Pérez Crespo a aquestes jornades organitzades per l'Associació Catalana de luslaboralistes, dures a terme els passats 19 i 20 de setembre de 2024. 
 
"Negociació col·lectiva: Intel·ligència artificial i reglament de la Llei 4/2023 per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per la garantia dels drets de persones LGTBI": Assistència de l'Alda Mumbrú López a aquesta jotnada organitzada pel Consell de Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya, efectuada el passat 26 de setembre de 2024. 
 
"La subrogació dels treballadors en la transmissió d'empreses": Assistència de la Mireia Sanromà i Aguilar i la Begoña Pérez Crespo a aquesta jornada organitzada pel Foro Social Aranzadi, efectuada el passat 26 de setembre de 2024.


© VALLBÉ - Todos los derechos reservados - Avís legal - Política de privacitat de dades - Política de Cookies - Developed by Interactivos