logo

Nota informativa

Data de publicació: 18/03/2020

 

Document PDF

MESURES EXTRAORDINÀRIES APLICABLES A FUNDACIONS DURANT EL PERÍODE D’ALARMA

El dimarts 17 de març el Govern de l’Estat ha aprovat un Reial Decret-Llei amb mesures urgents extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19 (BOE núm. 73 de 18 de març de 2020).

Entre d’altres mesures, el Reial Decret -Llei conté disposicions extraordinàries aplicables a persones jurídiques de dret privat. En el cas concret de les fundacions, aquestes mesures en concreten en el següent:

- Durant el període d’alarma, les sessions del patronat o de les comissions delegades es podran celebrar per videoconferència, tot i que no estigui previst en els estatuts, sempre que s’asseguri l’autenticitat i la connexió bilateral o plurilateral en temps real amb imatge i so dels assistents en remot. La sessió s’entendrà celebrada en el domicili de la fundació.

- Durant el període d’alarma, es podran adoptar acords del patronat o de les comissions delegades mitjançant votació per escrit i sense sessió, tot i que no estigui previst en els estatuts, quan ho decideixi el president o ho demanin dos membres del patronat. La sessió s’entendrà celebrada en el domicili de la fundació.

 

Nota informativa: l’objectiu d’aquest butlletí és simplement informar d’aquelles novetats que creiem d’interès. En cap cas pretén ser una via d’assessorament legal. Si necessiteu qualsevol dubte i/o aclariment, o ampliació sobre el contingut d’aquest butlletí no dubteu en posar-vos en contacte amb els professionals del despatx.© VALLBÉ - Todos los derechos reservados - Avís legal - Política de privacitat de dades - Política de Cookies - Developed by Interactivos