logo

Infov@llbé - ACTUALITAT JURISPRUDENCIAL

Data de publicació: 07/10/2024

Si es vulnera el dret a la igualtat retributiva, les persones treballadores poden reclamar no només els salaris no percebuts, sinó també una indemnització addicional per danys morals.

Una treballadora va interposar demanda perquè estava percebent un salari inferior a l’establert en el conveni col·lectiu, i entenia que això vulnerava el seu dret a la igualtat retributiva.

Els Tribunals van declarar que efectivament tenia dret a percebre el salari de conveni, però només van condemnar a abonar les diferències salarials entre el salari abonat i el que hauria hagut de percebre.

La treballadora no va estar conforme i va continuar reclamant també una indemnització per danys morals.

Finalment, el Tribunal Suprem, en Sentència d’11 de setembre de 2024, va resoldre que si a una persona treballadora se li va vulnerar el dret a la igualtat retributiva derivada de la percepció d’un salari inferior a l’establert en conveni, això donava dret a demanar dues indemnitzacions: una per les diferències salarials i una altra per la reparació del dany moral sofert.



© VALLBÉ - Todos los derechos reservados - Avís legal - Política de privacitat de dades - Política de Cookies - Developed by Interactivos